Regia: Leos Carax
Actori: Eva Mendes, Kylie Minogue, Denis Lavant
Gen: dramă, SF, comedie
Durata: 115 minute

Filmul ăsta rulează zilele astea într-un cinema în aer liber din Berlin. Am fost joi să-l vedem și s-a anulat din cauza ploii. Am fost vineri și ne-am trezit în cea mai mare improvizație de cinema: o “sală” pe acoperișul unui bar gălăgios, dotată cu scaune de bucătărie incomode și o proiecție care de la distanță făcea cât monitorul de-acasă. Bonus: ciuciu sistem audio, așa că tot filmul urma să stăm cu căști pe urechi. Bonus 2: la bar aveau un singur tip de bere și aia foarte proastă. Așa că am lăsat mersul la cinema pe o altă dată,  am pus berea în frigider, făcut pop corn și… play.

Despre film? Trailerul nu spune nimic și cu toate astea a reușește să trezească curiozitatea, prin imagini, muzică, dar și reviewuri atractive: this may be the best film of the year. O fi chiar așa? Eu nu m-am hotărât, încă oscilez între a îl considera o creație genială sau o nebunie exagerată. Un lucru e clar: e ceva nemaivăzut. Pentru publicul care vrea povești liniare, cu o luptă aprigă între bine și rău, intrigă, love story și happy end, Holy Motors va fi un film dezamăgitor, chiar pervers.

Mr. Oscar: I am so afraid I will never die.

Pentru fani ai satirei și ai absordului… sunt șanse mari ca filmul ăsta să vă facă seara. Mie mi-a făcut-o. Deși în unele momente a fost cât pe-aci să mă piardă, de fiecare dată a urmat câte un alt moment mortal, cu care m-a agățat și m-a adus înapoi în film. Nici eu n-o să vă spun mai multe decât o face trailerul. Click mai jos și hotărâți spontan: vă face cu ochiul? 🙂